Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

"ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΣ". Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟ

http://www.epithesh.blogspot.com/
http://www.infonewhumanism.blogspot.com/
http://www.globala.blogspot.com/


ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Με αντάλλαγμα 442,5 εκατομμύρια Ευρώ η κυβέρνηση της Δεξιάς, ως κυβέρνηση του μεγάλου καφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πούλησε τη Διοίκηση (MANAGEMENT)του ΟΤΕ στην κρατική DEUTSCHE TELECOM, πράγμα που σημαίνει το απόλυτο δικαίωμα Διαχείρισης, όχι μόνο των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΤΕ και των δεκάδων Θυγατρικών του Εταιριών, αλλά και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στους Έλληνες και στην ελληνική οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την ευημερία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην Ελλάδα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, χωρίς να είναι , φυσικά, δυνατό να υπολογιστεί η συνολική ζημιά για τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τόσο σε τρέχουσες αξίες, όσο και σε απωλεσθησόμενες αξίες στο βάθος του χρόνου: Με την πώληση του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν , αλλά και αυτών που ακολουθούν, πράγματι, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ*:
1.-
OTE,
2.- OTE ESTATE (με τα 2.500 κτίρια ιδιοκτησίας ΟΤΕ, αξίας άνω του 1,6 δις. ευρώ),
3.- COSMOTE,
4.- ΓΕΡΜΑΝΟΣ (στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια),
5.- ΟΤΕΝΕΤ (με τα εμπορικότατα προϊόντα της, conn-x, smile & web κάρτες, θυγατρικές εταιρίες κλπ),
6.- HELLAS SAT (δορυφορικές επικοινωνίες ΟΤΕ),
7.- ΟΤΕ SAT MARITEL (ναυτιλιακές επικοινωνίες ΟΤΕ),
8.- ΟΤΕ GLOBE (διεθνείς επικοινωνίες ΟΤΕ),
9.- ΟΤΕ ΑCADEMY (εκπαιδευτικό κέντρο ΟΤΕ),
10.- ROM TELECOM (Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Ρουμανίας, στον οποίο ο ΟΤΕ κατέχει το 54%),
11.- COSMOROM (η COSMOTE της Ρουμανίας),
12.- GLOBUL (η COSMOTE της Βουλγαρίας),
13.- COSMOFON (η COSMOTE της FYROM),
14.- AMC (η COSMOTE της Αλβανίας),
15.- TELECOM (o OTE της Σερβίας).
16. τα
OTEshops,
17. την INFOTE με τον Χρυσό Οδηγό και τις διαφημίσεις του,
18. την OTEPLUS,
19. την COSMO-ONE,
20. τον ΟΤΕ-International,
21. την ΟΤΕ-Ασφάλιση,
22. την HellasCom,
23. το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και
24. πουλάνε ακόμα και το όνομα, τη φήμη και την πελατεία, δηλαδή το brand name "ΟΤΕ".
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ξεπουλήθηκαν μόνο για 442,5 εκατομμύρια Ευρώ, όταν μόνο για τις επενδύσεις στις βαλκανικές τηλεπικοινωνίες ο ΟΤΕ έχει επενδύσει πάνω από 3 δις Ευρώ και παρά το γεγονός πως ο ΟΤΕ απέφερε στο ελληνικό δημόσιο διπλάσια και πολλαπλάσια, από το τίμημα πώλησης, ετήσια κέρδη.
Με την πώληση του ΟΤΕ, αλλά και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που προηγήθηκαν και όσων ακόμα ακολουθούν, "ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΣ".
Κι' αν δεν μπορούμε ακόμα, εμείς οι απλοί πολίτες, να σταματήσουμε την επέλαση του παγκοσμιοποιημένου χρηματιστικού κεφαλαίου που γκρεμίζει το ένα μετά το άλλο τα σύνορα που διασφαλίζουν τα δικαιώματα της Εργασίας και των Λαών, γιατί η εξάρτηση, η διαπλοκή και το πολιτικό χρήμα έχουν υπονομεύσει τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, τότε ας γνωρίζουμε τουλάχιστον όλοι τι σημαίνει ξεπούλημα του ΟΤΕ και των άλλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, που δημιουργήθηκαν με χρήματα του ελληνικού Λαού και ως ασπίδα του ελληνικού Λαού απέναντι στο βάρβαρο και καταστροφικό μανιακό καπιταλισμό.

Για την ώρα οι Δημόσιες Επιχειρήσεις και οι Δημόσιοι Οργανισμοί είναι οι νέες Θερμοπύλες, τα Σύνορα του Ελληνικού Λαού και του Ελληνισμού και αυτά θα έπρεπε οι "300 του Κοινοβουλίου" να τα υπερασπισθούν με κάθε τρόπο και με κάθε θυσία. Ας τολμήσουν λοιπόν. Αν θέλουν όπως ισχυρίζονται να αποκαταστήσουν το κύρος της πολιτικής έναντι της οικονομικής ολιγαρχίας, αν θέλουν να αποδείξουν ότι είναι βουλευτές του
Ελληνικού Λαού και όχι των "χρθσοκάνθαρων" που χρηματοδοτούν τις εκλογικές δαπάνες τους, υπάρχει μόνο ένας τρόπος να το αποδείξουν:

Να παραιτηθούν, να καταγγείλουν στον
Ελληνικό Λαό το πλιάτσικο που γίνεται σε βάρος της δημόσιας περιουσίας και να αφήσουν κενές και χωρίς αναπληρωματικούς βουλευτές έστω και μόνο τις 148 έδρες, προκαλώντας έτσι πρόωρες εκλογές, που σημαίνει ματαίωση του ξεπουλήματος του ΟΤΕ. Όλα τα άλλα δεν είναι παρά ένας αγοραίος πολιτικαντισμός στα μέτρα του συστήματος της οικονομικής ολιγαρχίας, η οποία όλο και περισσότερο αποθρασύνεται.

Υπάρχει βέβαια και το ζήτημα, τι κάνουν τα Συνδικάτα; Με αφορισμούς και ξόρκια δεν κάνει πίσω από τα σχέδιά της η οικονομική ολιγαρχία. Διαφορετικά θα ήταν αν τα Συνδικάτα ήταν η πραγματική έκφραση των εργαζόμενων και αν ήταν σε θέση να προχωρήσουν σε μιά Γενική Απεργία. Αλλά για τα κυριαρχούμενα από τον Εργατοπατερισμό, τον Συντεχνιασμό και τις κομματικές εξαρτήσεις Συνδικάτα δεν φαίνεται να είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αρκετός λόγος για μια Γενική Απεργία. Με αυτή το λογική όμως δεν είναι καθόλου παράξενο το γεγονός πως οι εργαζόμενοι δεν εμπιστεύονται πιά τις συνδικαλιστικές "ηγεσίες" τους. Ο καπιταλισμός κατάφερε με τον εργατοπατερισμό, την εξαγορά συνειδήσεων και το συντεχνιασμό να ενσωματώσει στους στόχους του συστήματος τα συνδικάτα και μ' αυτό κατάφερε να τα ευνουχίσει από το βασικό στρατηγικό ταξικό τους στόχο, την υπέρβαση δηλαδή του καπιταλισμού και την υποταγή του Κεφαλαίου, δηλαδή της οικονομίας στα συμφέροντα της Εργασίας, δηλαδή της κοινωνίας.

Αυτός ο πόλεμος, ο ταξικός-ιμπεριαλιστικός οικονομικός πόλεμος του κεφαλαίου είναι καταστροφικότερος και από τον ένοπλο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, γι' αυτό δεν φτάνουν οι "ερωτήσεις", ή οι "επερωτήσεις" προς τον "υπουργό", όυτε οι "διαμαρτυρίες" για το θεαθήναι, ή οι φραστικές "καταγγελίες" των υπεύθυνων. Αντίσταση σ' αυτόν τον πόλεμο, σε συνθήκες κοινοβουλευτισμού, σημαίνει μαζικές παραιτήσεις βουλευτών, αποχώρηση των κομμάτων από τη Βουλή και προσφυγή στο Λαϊκό παράγοντα να παραλύσει τα πάντα. Μόνο τότε θα καταλάβαινε η κυβέρνηση και τα αφεντικά της, πως "εδώ δεν είναι Βαλκάνια". Όμως ποιός θα ήθελε να βάλει , ή να δει το "Λαϊκό παράγοντα" πρωταγωνιστή στο πολιτικό προσκήνιο;

Γι' αυτό προωθήστε αυτό το μήνυμα με όποιοδήποτε τρόπο σε όσους περισσότερους γνωστούς σας μπορείτε. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.

Ας καταδικάσουμε με αυτόν τόν τρόπο τους παρένθετους αχυράνθρωπους μεσάζοντες τύπου MIGόπουλου, αλλά και τους διαπλεκόμενους πολιτικούς και
όσους άλλους ξεπούλησαν και ξεπουλάνε την Ελλάδα και το μέλλον των Ελλήνων.

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ ΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΣΑΡΑΦΗΔΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Αθήνα, 19 Μάη 2008
Για την Πρωτοβουλία Διαλόγου για ένα Νέο Ουμανισμό
Κώστας Λάμπος
______________________
* Δημοσιευμένα στοιχεία, βλέπε λ.χ.: ΗΜΗΡΕΣΙΑONLINE:http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&PubID=1863097&word=%CF%D4%C5


Σάββατο 17 Μαΐου 2008

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ Νο 1


Ο ΜΕΓΑΛΟΣ
ΑΔΕΡΦΟΣ
ΑΓΡΥΠΝΕΙ ΚΑΙ
ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΙΩΠΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ


(Η κυβέρνηση Καραμανλή στέρησε από την κρατική τηλεόραση

μια ελεύθερη δημοσιογραφική φωνή). ΤΑ ΝΕΑ , 17-18.05.2008

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ Νο 2



Ο ΜΕΓΑΛΟΣ
ΑΔΕΡΦΟΣ

ΑΓΡΥΠΝΕΙ
ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ

ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ
ΥΠΟΤΑΓΗ

(Η κυβέρνηση Bush απαγόρευσε
στο Μιχάλη Χαραλαμπίδη να πάει στην Αμερική, για να μιλήσει σε συνέδριο για τη Γενοκτονία των Ποντίων).
ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ, 17-18.05.2008

Σάββατο 10 Μαΐου 2008

Ο ALBERT EINSTEIN ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



"ΣΙΓΑ, ΜΩΡΕ, ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ" *


Ανωνύμου του Νεοέλληνος


Πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στην Ελλάδα, ο Αλβέρτος Αϊνστάιν, καλεσμένος σ’ ένα συνέδριο, με θέμα: «Η συμβολή του Georg Bush στη Θεωρία της Γενικής και της Ειδικής Ασχετοσύνης»
Πριν αρχίσει το συνέδριο τον πλησίασε ένας Φοιτητής από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, του συστήθηκε και του εξέφρασε τη χαρά του που τιμά με την επίσκεψή του την Ελλάδα.
«Δική μου η τιμή να επισκέπτομαι την Ελλάδα», απάντησε ο Αϊνστάιν και στη συνέχεια ρωτάει τον συνομιλητή του; «Τι IQ έχετε ;», για να πάρει την απάντηση «250». Τότε ο Αϊνστάιν άρχισε να ανταλλάσσει, για αρκετή ώρα, απόψεις με το συνομιλητή του για τις καινούργιες προσεγγίσεις της Θεωρίας της Γενικής και Ειδικής Σχετικότητας και για την ανάγκη να διατυπωθεί μια νέα θεωρία, η Θεωρία των Πάντων, η οποία θα μπορούσε να απαλλάξει την Ανθρωπότητα από τους σκοταδιστικούς μύθους και τις αμαθείς, βλακώδεις, βάρβαρες και καταστροφικές εξουσίες.
Λίγο αργότερα πλησιάζει τον Αϊνστάιν ένας άλλος σύνεδρος, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, (του Κουκουβαγείου κατά Σκαρίμπα). «Καλημέρα σας κύριε Αϊνστάιν, και μεγάλη μου τιμή που σας γνωρίζω». «Δική μου η τιμή κύριέ μου» απάντησε ο Αϊνστάιν και στη συνέχεια τον ρωτάει: «Τι ΙQ έχετε;», για να πάρει την απάντηση «150 κύριε Καθηγητά», οπότε ο Αϊνστάιν αρχίζει να συζητά μαζί του για την πυρηνική ενέργεια, για τις πιθανές εφαρμογές της για ειρηνικούς σκοπούς και για τα νέα ενεργειακά προγράμματα δασοπυρπόλησης και αυθαίρετης δόμησης του κ. Σουφλιά.
Στο επόμενο διάλειμμα τον πλησιάζει ένας τρίτος σύνεδρος, «Καλημέρα σας κύριε Αϊνστάιν, είμαι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε την Ελλάδα;». «Δυστυχώς, άργησα να επισκεφτώ την πατρίδα των επιστημών και του πολιτισμού. Είμαι όμως χαρούμενος που ήρθα έστω και αργά, αλλά για πέστε μου τι ΙQ έχετε; ». «100», απαντά ο Καραμάν Αλής, του Αϊνστάιν, οπότε ο Αϊνστάιν αρχίζει να το ρωτάει για την παγκοσμιοποίηση, για το ρόλο των αμερικανών στα Βαλκάνια, για την εξωτερική πολιτική της Θεοδώρας Μητσοτάκη, για το "δομημένα βρωμόλογα" του Ζαχόπουλου, για τις υποκλοπές και για τις "Miesens von Siemens", αλλά για άγνωστο λόγο ο Αϊνστάιν διέκοψε ξαφνικά τη συζήτηση.
Τη φυγή του Einstein σταμάτησε ένας ψηλός. «Δεν ξέρετε πόσο χαίρομαι, διατί να το κρύψωμεν άλλωστε, που γνωρίζω τον Πατέρα της Θεωρίας της Σχετικότητας. Ξέρετε εγώ είμαι γνωστός και ως ‘Αρχιερέας της ΑποσταCIAς’, ως ‘Εφιάλτης’... Είμαι φίλος των Bush και ο, ο, ο Πατέρας της Ντόρας. Τον Μικρό που σας απασχόλησε προηγούμενα, όταν ήμουνα Πρωθυπουργός δεν τον έκαμα ούτε υφυπουργό εμπορίου, γιατί έκρινα ότι ήταν παντελώς άσχετος…». «Συγνώμη κύριε τι IQ έχετε;», τον διακόπτει ο Einstein. “Εγώ τα έχω τετρακόCIA» απαντάει ο ψηλός. «Α! Ώστε εσείς είστε ο κύριος Μητσοτάκης, που μετασχηματίσατε τη Πολιτική Σχετικότητα σε Κυβερνητική Ασχετοσύνη και δημιουργήσατε τις Μεγάλες Μαύρες Τρύπες στην νεότερη Πολιτική Ιστορία της Ελλάδας; Εσείς κύριε Μητσοτάκη δεν είστε πρόβλημα για τους Μαθηματικούς, αλλά για τους Ιστορικούς και προς το παρόν παραμένετε ένα πρόβλημα για τον Ελληνικό Λαό», απάντησε ο Einstein και γύρισε διακριτικά την πλάτη στον ψηλό.
Στο προτελευταίο διάλειμμα, πλησίασε τον Αϊνστάιν μια «κυρία από σπίτι», με γαλλικά και πιάνο και μεγάλη οικογενειακή, οικονομική και πολιτική, δύναμη. «Καλημέρα σας κύριε Καθηγητά. Είμαι η κυρία Ζαπλουτίδου, η χορηγός του συνεδρίου ξέρετε... Είναι μεγάλη μου τιμή να σας έχω μπροστά μου. Άκουσα πως ξέρετε μαθηματικά. Μήπως θα μπορούσατε να κάνετε μερικές ώρες φροντιστήριο στα παιδιά μου, θα πληρωθείτε καλά;». «Η τιμή είναι δική μου κυρία μου. Όχι δεν διδάσκω πιά και δεν μπορώ να κάνω φροντιστήριο στα παιδιά σας. Άλλωστε δεν μένω στην Ελλάδα. Αλήθεια τι ΙQ έχετε;», ρωτάει την κυρία. «50» απαντάει κάπως συνεσταλμένα η κυρία Ζαπλουτίδου, γιατί τόσα ήταν περίπου και τα χρόνια της, οπότε ο Αϊνστάιν ζητάει τις απόψεις της για τον κ. Σαρκοζί και τη μόδα στο Παρίσι, για την καινούργια ενδυματολογική επανάσταση της κυρίας Μέρκελ, για τη συνταγματική συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την οικονομική πολιτική του Υπουργού Μαυραγοριτισμού κ. Αλογοσκούφη, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Λιμάνια κλπ, μέχρι που τελικά μπήκαν, σκασμένοι στα γέλια, πάλι στην αίθουσα.
Στο τέλος του συνεδρίου πλησιάζει τον Αϊνστάιν ένας σύνεδρος, ο Κύριος Κουμπαρόπουλος, με ανοιχτό πουκάμισο να φαίνεται το τριχωτό του στήθος, (υποκατάστατο του ευνουχισμένου ανδρισμού του), με χρυσή ταυτότητα στο δεξί του χέρι (ένδειξη νεοπλουτισμού), χρυσή αλυσίδα με σταυρουδάκι στο λαιμό, (ένεδειξη διαπλοκής με το ιερατείο) και μια αθλητική εφημερίδα παραμάσκαλα, (ένδειξη ημιαναλφαβητισμού). «Γειά σου μεγάλε» του λέει και του δίνει το χέρι. «Γειά σας κύριε, τι IQ έχετε;», τον ρωτάει ο Αϊνστάιν. «Άριστα 10» απαντάει ο μάγκας. Οπότε ο Αϊνστάιν του λέει: «Ξενυχτισμένος φαίνεσαι. Να μην πηγαίνεις συχνά στα σκυλάδικα και στις χαρτοπαικτικές λέσχες, γιατί θα σε πάρουν χαμπάρι, θα σε βγάλουν απ' το κύκλωμα των κουμπάρων και η ομάδα σου θα χάσει το πρωτάθλημα».
Το ίδιο βράδυ όλα τα τηλεοπτικά κανάλια φιλοξενούσαν στα κεντρικά δελτία ειδήσεων την παρακάτω "ζωντανή και αποκλειστική δήλωση του κ. Κουμπαρόπουλου": «Άκουσα σήμερα τη διάλεξη του Αϊνστάιν", δήλωνε γεμάτος αυτοπεποίθηση. "Τον γνώρισα μάλιστα, αλλά σιγά, μωρέ, τον επιστήμονα, που πρόβλεψε πως θα χάσει η ομαδάρα μου».
Την επομένη ο Αϊνστάιν αναχώρησε από την Ελλάδα με ισχυρό πονοκέφαλο…
__________________
* Φιλοξενούμε ευχαρίστως αυτό το κείμενο του "Ανωνύμου του Έλληνος", παρά το γεγονός πως δεν μπορούμε να διασταυρώσουμε τις σχετικές πληροφορίες, θέμα για το οποίο ζητάμε τη βοήθεια των επισκεπτών .

Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (Α.Σ.Δ.Α.)





ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ*
Τετάρτη 14/5/2008,
και ώρα 7 το βράδυ, στο Σκαραμαγκά


Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), σε συνεργασία με τους δήμους Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων, Ζεφυρίου, Καματερού, Ιλίου, Αιγάλεω, Κορυδαλλού, Περιστερίου, και Πετρούπολης, αποφάσισε τη διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης – διαμαρτυρίας για να εμποδιστεί η τεράστια καταστροφή που μεθοδεύεται να γίνει στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας, με τη δημιουργία εμπορικού λιμανιού στο Σκαραμαγκά και εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Χαλυβουργική.
ΟΧΙ στο εμπορικό λιμάνι του Σκαραμαγκά.

ΟΧΙ στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Χαλυβουργική.
Η Δυτική Αθήνα δεν σηκώνει άλλη επιβάρυνση και είναι αποφασισμένη να εμποδίσει πάση θυσία των σχέδια καταστροφής της.
Δεν μπορούν οι πολίτες της δυτικής Αθήνας να ανεχθούν την ασύδοτη δραστηριότητα των μεγαλοεπιχειρηματιών που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα, καταστρέφουν το περιβάλλον, υπονομεύουν την περιβαλλοντική ισορροπία της περιοχής και απειλούν ευθέως αυτή την ίδια την υγεία των κατοίκων της περιοχής.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, από τη δημιουργία των σχεδιαζόμενων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, θα προκύψει ρύπανση που ισοδυναμεί με αυτή που παράγουν 1,8 εκατομμύρια οχήματα ημερησίως!
Το ασφαλές, καθαρό και υγιεινό περιβάλλον είναι το όραμα του πληθυσμού της Δυτικής Αθήνας, που θέλει να πάψει να αποτελεί την «πίσω αυλή» του Λεκανοπεδίου, που θέλει να αναδείξει τις ομορφιές της περιοχής, τον πολιτιστικό πλούτο της, να ενισχύσει νέες μορφές οικονομικής δραστηριότητας. Ένα όραμα που δεν έχει σχέση με ρυπογόνες επενδύσεις, με τοξικά απόβλητα, με ανεξέλεγκτους ΧΥΤΑ, με επεκτάσεις διυλιστηρίων, με καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, ούτε με μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που θα επιφέρουν καταλυτική ρύπανση στην περιοχή.
Ο αγώνας των πολιτών της Δυτικής Αθήνας έχει ήδη ξεπεράσει τις κομματικές αντιπαραθέσεις, αφού ο μοναδικός στόχος είναι η προάσπιση της περιοχής, η προστασία της υγείας όλου του πληθυσμού.
Δεν μπορεί πλέον η Δυτική Αθήνα να είναι ο σκουπιδότοπος της πρωτεύουσας.
Οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας, ενωμένοι, δυνατοί και αποφασισμένοι, αγωνίζονται και διεκδικούν τα αυτονόητα: να πάψουν να είναι πολίτες β΄ κατηγορίας!
Η εκδήλωση αυτή του ΑΣΔΑ αποτελεί την απαρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων που θα συνεχιστούν για να ανατραπούν τα σχέδια που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και καταστρέφουν το περιβάλλον της περιοχής. Μέχρι την τελική δικαίωση.

ΚΑΛΕΙΤΑΙ ο Πρωθυπουργός να δείξει έμπρακτα την ευαισθησία του, να παρέμβει για τη ματαίωση αυτών των σχεδίων.
_______________
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία με τη φιλική συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών
______________________
ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.
ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ-ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ
____________
* ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟΤΟ ΔΙΚΤΥΟ: http://diktyon.wordpress.com/


ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΣΠΑΕΙ ΚΟΚΑΛΑ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

του Σταύρου Κυριαζή

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

κ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ

(Μιά πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση,
με χιούμορ και επιχειρήματα. Απολαύστε την):

http://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=8e9388a328&realattid=f_ffvxpsmv0&attid=0.1&disp=vah&view=att&th=119bc57c336506ba

Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Επίκαιρο σχόλιο με αφορμή

την 1η Μάη και τα συνδικάτα*.


Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ
http://vkonstantinou.blogspot.com/


Η κρίση στο εργατικό κίνημα ελέγχεται αν είναι κρίση του Κινήματος και κρίση Συνδικαλιστική.Η απουσία του συνδικαλισμού, αποτελεί κοινό μυστικό στους χώρους των συνδικάτων, από την εποχή μάλιστα που τα συνδικάτα «πάλεψαν» για την χρηματοδότησή τους από το Κράτος αλλά και την «συμμετοχή» τους στα κέντρα αποφάσεων.Την περίοδο των παχιών αγελάδων, που τα συνδικάτα είχαν την δυνατότητα να επεξεργαστούν ένα πολιτικό όραμα, όπως αντίστοιχα υπήρχε πριν τον πόλεμο αλλά και αμέσως μετά, με τον εμφύλιο, επινόησαν το όραμα του Σοσιαλιστικού μετασχηματισμού, δια της μεσολαβήσεως των κομμάτων και δη του ΠΑΣΟΚ.Αποδέχτηκαν ένα ρόλο φιλότιμου αλλά και φτωχού συγγενή με την πολιτική και με την εξουσία.
Εκχώρησαν κάθε κατάκτηση τους και κάθε δικαίωμα στην νομοθετική σχέση Κράτους - κοινωνια . Δεν κατανόησαν ποτέ ότι καθετί που εκχωρείς προς «κατοχύρωσή σου» στο Κράτος , βάζεις από τον φεγγίτη το Κράτος επιβήτορα των θέλω σου και της ζωής σου.Η διαπίστωση του Παναγόπουλου, Πρόεδρου της ΓΣΕΕ, ότι ορισμένες Αριστερές παρατάξεις στο εργατικό κίνημα ασχολούνται με ζητήματα που αποτελούν προνομιακό χώρο των κομμάτων, ενισχύει την συλλογιστική των περισσότερων επιστημονικών συζητήσεων σχετικά με το ζήτημα αν στον εργατικό οργανωμένο χώρο υφίσταται κίνημα και αν το κίνημα είναι συνδικαλιστικό.
Η συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων που αποτελούσε κυρίαρχο ζήτημα των συνδικάτων λειτούργησε ταυτόχρονα και ως Αχείλιος Πτέρνα . Η θνησιγενή «ταξική» συνείδηση των νέων συνδικαλιστών επηρεασμένη από ένα άλλον Μάη του 68, τους αποστέρησε την δυνατότητα στην πορεία να αντιληφθούν ότι η «επανάσταση» και η αλλοτρίωση της εξουσίας είναι αδέρφια και όχι πρώτα ξαδέρφια. Στην δίνη αυτής της αλλοτρίωσης τα συνδικάτα πρέπει να έχουν πλέον ως κύριο μέλημα τους να αντιμετωπίσουν τον ίδιο το εαυτό τους από το να ξορκίζουν τον καλό καιρό και τις γιορτές του Πάσχα ώς δικαιολογία για την εικόνα της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης μπροστά απο το κτήριο της ΓΣΕΕ.
Η έλλειψη πολιτικού οράματος όχι μόνο στερεί την δυνατότητα πολιτικού Λόγου στα συνδικάτα, αλλά ενισχύει την διαχειριστική αντίληψη των συνδικάτων ως υποπροϊόντα των κομματικών πολιτικών και του πολιτικού τους Λόγου.Έχω ξαναγράψει, ότι τα κόμματα δραστηριοποιούνται στην Ρητορική που έχει αντικαταστήσει τον πολιτικό Λόγο.Η ρητορική υποκρύπτει την βάση μιας σύγχρονης καταπιεστικής μορφής εξουσίας, που ευαισθητοποιείται τάχατες σε ζητήματα της καθημερινότητας του πολίτης αλλά όχι του εργαζόμενου και που βλέπει να εξελίσσονται τα πράγματα μέσα από την καλλίτερη , δηλαδή την ευφυέστερη, διαχείριση των ίδιων μοντέλων, της ίδιας εξαθλίωσης.Τα συνδικάτα από την πλευρά τους , ως ιμάντες μεταφοράς δεδομένων των κομματικών μηχανισμών και των ιδεολογημάτων τους, πιστά στην διαχειριστική τους φυσιογνωμία κράζουν ενάντια στην φτώχεια, την ακρίβεια, την ανεργία χωρίς την δυνατότητα να επεξεργαστούν τον πολιτικό Λόγο που θα δίνει μια εναλλακτική διέξοδο, ακόμα και κυρίως στον τύπο και την φυσιογνωμία των κομμάτων που θα επιθυμούσαν ώστε η πολιτική δράση τόσο στο επίπεδο του συνδικαλισμού όσο και στο επίπεδο της κυβερνητικής εξουσίας, να καταστήσουν την Κοινωνία επικυρίαρχη του Κράτους.Η Αριστερά από την πλευρά της πορευόμενης ακόμη στο ίδιο δρόμο των μεγάλων ηττών φαίνεται η μια της πλευρά εγκλωβισμένη στην «καθαρότητα» και στην «μοναδικότητα» της Ταξικής της καταγωγή και η άλλη ανήμπορη να διαχειριστεί την τάση μεγιστοποίηση της παρεμβατικότητα της στα κοινωνικά στρώματα , δεν μπορεί να εμπνεύσει την ανάπτυξη ενός νέου οργανωτικού σχήματος στον εργατικό απασχολούμενοι χώρο.Να θυμίσουμε όπως, η αναρρίχηση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία πάτησε σε νέες μορφές οργανωμένης πάλης των εργαζομένων και των αγροτών, με τον Εργοστασιακό ή Εργασιακό συνδικαλισμό και το συνεταιρισμό ως κίνημα .Η σημερινή οργανωτική ταυτότητα των εργατικών συνδικάτων ανακυκλώνεται μέσα στην δίνη των αδιεξόδων της . Αδιέξοδα που απομακρύνουν τα συνδικάτα από τον πολιτικό – κοινωνικό τους ρόλο.Παραδείγματος χάρη, ο εργαζόμενος ως καταναλωτής ή ο εργαζόμενος ως κάτοικος ή χρήστης αλλά και θήτης του περιβάλλοντος οφείλει να έχει το συνδικάτο του.Η ίδια η συνδικαλιστική του οργάνωση πρέπει να λειτουργεί και ως καταναλωτική οργάνωση και ως περιβαλλοντική οργάνωση.Δεν έχω δει σήμερα ή μέχρι σήμερα ένα συνδικάτο να κατέβηκε σε απεργία επειδή ο εργοδότης της επιχείρησης είχε οργανώσει την παραγωγή του κατά τρόπο που επιβάρυνε το περιβάλλον, και είχαν δεχτεί να χάσουν μεροκάματα ώστε να υποχρεώσουν τον εργοδότη τους να επενδύσεις σε μια φιλική προς το περιβάλλον παραγωγική διαδικασία.Όσο λοιπόν τα συνδικάτα βρίσκονται αντιμέτωπα με τον άνθρωπο τόσο οι άνθρωποι –εργαζόμενοι θα τους γυρίζουν την πλάτη.Όσο τα συνδικάτα και τα στελέχη τους τα ζητήματα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής τα αφήνουν στους άλλους ( βλέπε κόμματα) τόσο θα αποστεώνονται και τόσο πιο σηψαιμικά θα εξελίσσονται.

_________________
* Το κείμενο αυτό το έστειλε για ανάρτηση ο Βαγγέλης Κωνσταντίνου. Το δημοσιεύουμε ευχαρίστως και περιμένουμε τα σχόλιά σας.