Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

"ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΗ...ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ"

Σύγχρονες μέθοδοι Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού

Απολύθηκε μετά από κλήρωση !!!




Υπάλληλος απολύθηκε ύστερα από κλήρωση που έγινε από τον υπεύθυνο του καταστήματος που εργαζόταν.

Αυτό το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη σε κατάστημα της Vodafone στην Πάτρα και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τα σωματεία των εργαζομένων.

Ο υπεύθυνος του καταστήματος έπρεπε να απολύσει έναν από τους υπαλλήλους, αλλά δεν ήξερε ποιον να επιλέξει και σκέφτηκε να... βάλει μπροστά την κληρωτίδα.

Ετσι πήγε στο κατάστημα και όταν έκλεισε, παρακάλεσε τους εργαζομένους να παραμείνουν ζητώντας τους να γράψουν τα ονόματά τους σε ένα χαρτάκι. Στη συνέχεια τα δίπλωσε, τα έβαλε σε μία γυάλα και όλοι οι εργαζόμενοι θεώρησαν ότι θα γίνει κλήρωση για μπόνους από την εταιρεία.

Επεσαν, όμως, από τα σύννεφα, αφού μόλις ο υπεύθυνος τράβηξε ένα από τα χαρτάκια και σε αυτό αναγραφόταν το όνομα μίας κοπέλας ανακοίνωσε την απόλυσή της.

Ξέσπασε
Η εργαζόμενη ξέσπασε σε λυγμούς μην μπορώντας να πιστέψει αυτό που συνέβη, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι είχαν μείνει άφωνοι.

Η εξήγηση που έδωσε ο υπεύθυνος του καταστήματος ήταν ότι λόγω της οικονομικής κρίσης έπρεπε να γίνει μείωση προσωπικού, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις στην κοπέλα που ζητούσε να μάθει τον λόγο της απόλυσής της.

Η κοπέλα προτίθεται να προχωρήσει και σε επίσημη καταγγελία στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, ο πρόεδρος του οποίου μιλά για ένα περιστατικό που αγγίζει τα όρια της παράνοιας.

«Είναι όντως πρωτόγνωρο. Γνωρίζαμε για κληρώσεις λαχείων ή για μπόνους, αλλά το να φτάσουν κάποιοι εργοδότες να κληρώνουν και απολύσεις είναι ασύλληπτο. Εχω μιλήσει με την εργαζόμενη και περιμένω να έρθει για να δούμε αν ήταν παράνομη η απόλυσή της. Βέβαια όλο αυτό προσβάλει και την προσωπικότητα ενός εργαζομένου», τονίζει ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας Αντώνης Καλής.

_______________________________________


Από το "Έθνος" της 23ης Ιανουαρίου 2009. Μας το έστειλε ο Σταύρος Κυριαζής

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

ΟΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΚΙ' ΑΝ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΛΕΙΣΤΟ;



ΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ


Πυροβόλησα στο μέτωπο τον πρώτο Κύπριο αιχμάλωτο, μετά σκότωσα άλλους 9.



«Έχω ακόμη στο μυαλό μου τα παιδιά που σκότωσα», εξομολογείται ο Αττίλα Ολγκάτς.
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ κατέθεσε σε τηλεοπτική εκπομπή Τούρκος ηθοποιός: «Σκότωσα δέκα ανθρώπους» στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Το πρώτο θύμα του ήταν ένας 19χρονος αιχμάλωτος ο οποίος δεν αποκλείεται σήμερα να είναι ακόμη στη λίστα των αγνοουμένων. Ο Τούρκος ηθοποιός δηλώνει ότι από τότε έχει ακόμη εφιάλτες.

Ο Αττίλα Ολγκάτς είναι ηθοποιός εδώ και 45 χρόνια. Τον κάλεσαν σε εκπομπή του Κανάλ Τουρκ για να μιλήσει για τη σειρά «Κοιλάδα των Λύκων», την πιο δημοφιλή σειρά στην Τουρκία, στην οποία παίζει. Τελικά μίλησε για τη δική του ζωή σοκάροντας και τον παρουσιαστή και τους τηλεθεατές. «Στο σενάριο της σειράς σκότωσα έναν άνθρωπο, αλλά τι κρίμα, στην πραγματική ζωή σκότωσα για την πατρίδα δέκα»! Και τότε ο Ολγκάτς άρχισε να εξιστορεί τα γεγονότα. Του είχε μείνει μια μέρα για να απολυθεί και τότε ακριβώς ξεκίνησε η εισβολή στην Κύπρο. Η εντολή ήταν να πάει στην Κύπρο να πολεμήσει. Έφερε αντίρρηση. «Εγώ είμαι καλλιτέχνης, δεν μπορώ να σκοτώσω άνθρωπο», είπε στον διοικητή του. Ο διοικητής όμως είχε άλλη άποψη: «Εδώ τελειώνει η τέχνη. Εδώ είναι η πραγματική ζωή, ο πόλεμος. Από τη στιγμή που δόθηκε η διαταγή θα σκοτώσεις».

Ο Ολγκάτς μαρτυρεί ότι το πρώτο παιδί που σκότωσε ήταν 19 χρόνων, ένας στρατιώτης αιχμάλωτος. «Όταν του έτεινα το όπλο με έφτυσε στο πρόσωπο. Τον πυροβόλησα στο μέτωπο. Μετά σκότωσα άλλους εννέα. Κάθε φορά που σκότωνα κάποιον πήγαινα στο αρχηγείο και έκλαιγα. Την άλλη μέρα ξανασκότωνα», μαρτυρεί ο Τούρκος ηθοποιός. Λέει ότι από τότε δεν τον εγκατέλειψαν οι εφιάλτες, για μεγάλο χρονικό διάστημα δεχόταν ψυχολογική στήριξη. «Γι΄ αυτό ακόμη δεν τρώω κρέας. Δεν μπορώ να δω αίμα. Έχω ακόμη στο μυαλό μου τα παιδιά που σκότωσα, τα τρομακτικά πτώματα», εξομολογείται ο Αττίλα Ολγκάτς. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι για πρώτη φορά ύστερα από 25 χρόνια εξολομογείται αυτήν την αλήθεια. «Η Τουρκία μπήκε σε έναν τρομακτικό πόλεμο. Είμαι ο πρώτος καλλιτέχνης που σκότωσε άνθρωπο», λέει μετανιωμένος ο Τούρκος ηθοποιός, προσθέτοντας ότι ο πόλεμος αυτός επηρέασε ακόμη και την επαγγελματική του ζωή αφού για αρκετό διάστημα δεν μπορούσε να ασχοληθεί με τίποτα. Θυμάται ακόμη τα λόγια του διοικητή του: «Νομίζεις ότι θα σκοτώνεις πάντα μόνο πάνω στη σκηνή; Πάρε το όπλο και σκότωσε κάποιον να δεις στ΄ αλήθεια πώς είναι»!
__________________________
Αναδημοσίευση απο ΤΑ ΝΕΑ , 23.01.2009

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΔΑ


"Είμαστε στο δρόμο γιατί

δεν μπορούμε να

επιβιώσουμε.

Πήραμε

υποσχέσεις, ζούμε στην

εγκατάλειψη.

Τα έξοδά μας

για λιπάσματα και ζωοτροφές έχουν

εκτοξευτεί, δεν αντέχουμε να τα πληρώνουμε.

Την ίδια στιγμή το λάδι έπεσε κάτω από τα δύο ευρώ.

Τα κτηνοτροφικά προϊόντα δεν πουλιούνται.

Οι μεσάζοντες κάνουν ότι θέλουν"
.

Κ.Γύπαρης

Αγροκτηνοτρόφος , Χανιά
_____________________
(ΤΑ ΝΕΑ 21.01.2009)

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Αλέκος Αλαβάνος: «Είπε ψέματα ο Καραμανλής για τα όπλα από τον Αστακό»


ΓΙΑ ΨΕΥΔΕΙΣ διαβεβαιώσεις σε ό,τι αφορά τη διακίνηση όπλων από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ μέσω Αστακού κατηγόρησε χθες το βράδυ τον Πρωθυπουργό ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος. «Μπροστά σε όλους, την περασμένη Παρασκευή ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως δεν έγινε καμία μεταφορά όπλων από τον Αστακό στο Ισραήλ. Ε, λοιπόν ψεύδεστε, κύριε Πρωθυπουργέ», τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος.

Όπως είπε, με βάση τα στοιχεία του 598 US Αrmy Τransportation Group, από την 1η έως τις 25 Σεπτεμβρίου του 2007 έγιναν μεταφορές οπλισμού με έξι πλοία από τον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας στο Ασντόντ του Ισραήλ, με πρώτο το πλοίο «Τσάπμαν» που ξεκίνησε από τη Βόρεια Καρολίνα. «Δεν μπορεί να ψεύδεται ο Πρωθυπουργός και απορώ με την ασυλία που βρίσκει σε μερικά ΜΜΕ», είπε ο κ. Αλαβάνος. «Προστατεύουν έναν πρωθυπουργό που καταρρίπτει τον έναν μετά τον άλλο όλους τους κανόνες του Κοινοβουλίου».

_______________________
Αναδημοσίευση απο ΤΑ ΝΕΑ , 20.01.2009

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ



ΣΗΜΕΙΩΣΗ
ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟ: Αναδημοσιεύουμε από : http://www.tvxs.gr/
το παρακάτω σχόλιο με την παρατήρηση πως ενώ ο ελληνικός Λαός, δηλαδή η Ελλάδα, διαμρτύρεται για την ιμπεριαλιστική-σιωνιστική βαρβαρότητα σε βάρος του Λαού της Παλαιστίνης και συμπαραστέκεται με κάθε πρόσφορο τρόπο στον αγώνα του, η κυβέρνηση του αμερικανονατοϊκού προτεκτοράτου, δηλαδή του Ελλαδιστάν, στέλνει "ανθρωπιστική βοήθεια" στους παλαιστίνιους μέσω Τελαβίβ και αμερικανικά όπλα και πολεμοφόδια στο Ισραήλ μέσω του ιδιωτικοποιημένου λιμανιού του Αστακού. Να μιά ευκαιρία να συμπαρασταθούμε ουσιαστικά στον αγωνιζόμενο Λαό της Παλαιστίνης. ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ .


=======================================


Μέσω Ελλάδας θα μεταφερθούν

αμερικανικά πολεμοφόδια στο Ισραήλ







Αποστολή με email

Από το ελληνικό λιμάνι του Αστακού πρόκειται να ξεκινήσουν δύο φορτία με όπλα και πυρομαχικά με κατεύθυνση το λιμάνι του Άσντοντ στο Ισραήλ στα μέσα ή τα τέλη Ιανουαρίου. Τη μεταφορά των φορτίων έχει αναλάβει η Διοίκηση Θαλασσίων Μεταφορών των ΗΠΑ, η οποία έχει ναυλώσει εμπορικα πλοία για να τη φέρουν εις πέρας.

Τα πλοία θα μεταφέρουν 325 κοντέινερ με 3.000 τόνους στρατιωτικού υλικού, το οποίο παραμένει άγνωστο. «Λόγους ασφαλείας» επικαλέστηκε εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου για τη μη διευκρίνηση του φορτίου, όταν ρωτήθηκε σχετικά από την ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ. Ο διαγωνισμός για τη ναύλωση των πλοίων δημοσιεύθηκε στο Ρόιετρς στις 31 Δεκεμβρίου 2008 και έληξε στις 5 Ιανουαρίου 2009.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, ο στρατιωτικός εξοπλισμός δεν σχετίζεται με τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα. Τα όπλα, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, κατευθύνονται σε αμερικανικές αποθήκες όπου φυλάσσεται εξοπλισμός για επιχειρήσεις του αμερικανικού στρατού στη Μέση Ανατολή.

Αστακός: ένα λιμάνι με «ιδιαιτερότητες»

Δεν είναι η πρώτη φορά που πλοία της Διοίκησης Θαλασσίων Μεταφορών του Πενταγώνου φτάνουν στο λιμάνι του Αστακού.

Τον Αύγουστο του 2008, κάτοικοι του Δήμου Αστακού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το λιμάνι της πόλης. Διαμαρτύρονταν για την παρουσία αμερικανικού εμπορικού πλοίου που μετέφερε στρατιωτικό υλικό. Ήταν ένα ακόμη φορτίο του αμερικανικού Πενταγώνου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ελληνικού ΓΕΕΘΑ που δημοσιεύτηκαν σε ελληνικές εφημερίδες, το αμερικανικό πλοίο είχε σταθμεύσει για λόγους ανάπαυσης του πληρώματος. Το εργατικό κέντρο Αγρινίου και οι Επιτροπές Ειρήνης Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου παρουσίασαν τότε κοινό κείμενο στο οποίο μεταξύ άλλων σημείωναν ότι εδώ και μέρες έχει αγκυροβολήσει έξω από το λιμάνι του Αστακού, ενώ λιμενικοί και ασφαλίτες "χτενίζουν" την περιοχή με πρόσχημα την ασφάλεια του πληρώματος.

Να θυμίσουμε ότι το λιμάνι του Αστακού είναι το μοναδικό ιδιόκτητο λιμάνι στην Ελλάδα. Αρκετοί ξένοι και Έλληνες πλοιοκτήτες το προτιμούν τους τελευταίους μήνες γιατί λειτουργεί ακόμη και όταν τα άλλα λιμάνια είναι κλειστά λόγω απεργιών ή άλλων κινητοποιήσεων. Και όπως φαίνεται το προτιμά και το αμερικανικό Πεντάγωνο.