Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΟΤΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΟΝΤΑΙ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ, ΕΞΑΠΑΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΝΟΝΤΑΙ


ΑΝΘΡΑΚΕΣ ΚΑΙ Ο

«ΘΗΣΑΥΡΟΣ

κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ!»

Θα θυμάστε πως με την εκλογή του «κ. Ιερώνυμου» στη θέση του Αρχιεπίσκοπου, πολλοί πίστεψαν πως στην «εκκλησία της Ελλάδας», το σωστό βέβαια είναι στην «Ελλάδα της Δεξιάς του Κυρίου και της εκκλησίας», θα άλλαζαν τα πράγματα, γιατί «ο κ. Ιερώνυμος» δεν είναι φονταμενταλιστής σαν τον προκάτοχό του τον Χριστόδουλο Παρασκευαϊδη. Εμείς αμφιβάλλαμε και γράφαμε:
• α. «Ο διάδοχός του στο 'θρόνο', ας φροντίσει , μεταξύ των πολλών άλλων, να επιστρέψει στο υπουργείο εξωτερικών της Ελλάδας τα 5,5 εκατομμύρια ΕΥΡΩ που πήρε η "Αλληλεγγύη" του Χριστόδουλου, για να στείλει, ως 'ανθρωπιστική' βοήθεια στους πεινασμένους Αφρικανούς κάμποσους τόνους σάπια κοτόπουλα, σκάνδαλο την εξέλιξη του οποίου ευτυχώς σταμάτησε κάποιος συνειδητός και σεμνός τελωνειακός υπάλληλος. Τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν στα δημόσια ταμεία γιατί είναι φόροι από τον εργαζόμενο ελληνικό Λαό, γιατί το πάμπλουτο ιερατείο , όπως είναι γνωστό δεν πληρώνει φόρους και διαχειρίζεται τη μυθική εκκλησιαστική περιουσία με σκανδαλώδη τρόπο.
• β. Ας φροντίσει επίσης να αφήσει την παιδεία στα χέρια της επιστήμης, των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας. Ήσυχα ας αφήσει επίσης τα κρατικά ταμεία, όπως συμβαίνει με όλες τις εκκλησίες σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες. Και αφού επιστρέψει την τεράστια εκκλησιαστική περιουσία στο φτωχό Λαό που υποφέρει, ας ασχοληθεί 'με τα του οίκου του', με τη δύναμη της πίστης του και όχι με τη δύναμη των κρατικών ταμείων και των κομματικών ανταλλαγμάτων.
• γ. Διαφορετικά, αν συνεχίσει να στηρίζει την αντιλαϊκή και απάνθρωπη εξουσία, ως κρατική θρησκεία, που ασκείται από αντιπαραγωγικούς και διαπλεκόμενους 'ψυχοφύλακες-δημοσιουπαλλήλους', που ζουν (ως 'άγιοι' Πρεβέζης, Περιστερίου, Αθηνών και περιχώρων κλπ. κλπ.) στη χλιδή και στην ακολασία σαν παράσιτα σε βάρος της κοινωνίας, καλό είναι να γνωρίζει, πως η 'πίστη', ως Φόβος των πιστών κάποια στιγμή θα εξελιχθεί σε μίσος ενάντια στην εξουσία και στους λακέδες της και σε αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια», (Βλέπε: http://epithesh.blogspot.com (11.02.2008)

Πιστεύαμε απόλυτα όσα γράφαμε τότε, γιατί δεν έχουμε ψευδαισθήσεις για το ρόλο του ιερατείου του αρχαιότερου μαγαζιού γωνία, ένα ρόλο που η ιστορία και οι σοβαρές επιστήμες τον έχουν αποκαλύψει μέχρι κεραίας, αλλά δεν πιστεύαμε πως θα δικαιωνόμασταν τόσο γρήγορα. Και να τώρα που «ο κ. Ιερώνυμος» έκανε πίσω:
• Α. στη θέση του για το χωρισμό εκκλησίας και κράτους και ζητάει δημοψήφισμα,
• Β. έκανε πίσω στη θέση του σύμφωνα με την οποία «η εκκλησία δεν χρειάζεται πλούτη και περιουσίες»
• Γ. Δεν είπε ακόμα κουβέντα για το σκάνδαλο των σκανδάλων , ¨το Βατοπέδι», περιμένοντας κι’ αυτός όπως η «Δεξιά του Κυρίου» την απόφαση της «Δικαιοσύνης».
• Δ. Δεν έβγαλε ακόμα από τις τάξεις του κλήρου τον «Άγ(ρ)ιο Περιστερίου», ούτε και τώρα που καταδικάστηκε οριστικά και αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο και αντί αυτού τον αθώωσε κιόλας το λεγόμενο «Συνοδικό Δικαστήριο», προφανώς γιατί ο «Περιστερίου» κρατάει «μυστικά και ντοκουμέντα» για όλους αυτούς τους «νταυραμπάδες» του βρωμοϊερατείου, κι' όχι μόνο!.

. Ε. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο «κύριος Ιερώνυμος» απαιτεί και έμμεσα απειλεί την κυβέρνηση να διδάσκονται τα Ελληνόπουλα υποχρεωτικά και περισσότερες ώρες την εβδομάδα την ψευδοϊστορία του «περιούσιου Λαού του Ισραήλ» και τη φιλοσοφία του Ιουδαϊσμού, δηλαδή τα θρησκευτικά.
Βέβαια ο «κύριος Ιερώνυμος» είδε πως ο χουντικός Παρασκευαϊδης με την προκλητική του συμπεριφορά δεν έδιωξε τους «πιστούς» μόνο από τα παγκάρια, αλλά και από τη «Δεξιά του Κυρίου», είδε δηλαδή πως το μαζί εκκλησία και το ιερατείο τ ου περιθωριοποιείται τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά. Είδε επίσης πως η πολιτική εξουσία θα αλλάξει όπου να ‘ναι χέρια, οπότε έπρεπε να το παίξει κι’ αυτός «λίγο δημοκράτης», για να μην χαθούν οι προσβάσεις για κονδύλια και «διευθετήσεις εκκρεμοτήτων», πράγματα απαραίτητα για να διατηρήσει το ιερατείο την πολιτική επιρροή του πάνω «στο χριστεπώνυμο πλήθος» για να τη διαπραγματεύεται και όταν χρειάζεται να την μετακινεί προς την πολιτική παράταξη της αντίδρασης και του σκοταδισμού.
Επειδή όμως όλα αυτά προϋποθέτουν κάθαρση στους κόλπους της εκκλησίας, γι’ αυτό το εγχείρημα στροφή προς «την Κεντροδεξιά του Κυρίου», η ακόμα και προς τη «Σοσιαλδημοκρατία του Κυρίου», σκόνταψε πάνω σ’ αυτούς που τον εξέλεξαν, δηλαδή στις εκκλησιαστικές κλίκες που διαπλέκονται με το παρακράτος, την παραοικονομία και την παραδικαιοσύνη.
Το τραγικό γι’ αυτόν τον ίδιο είναι πως δεν βρήκε το θάρρος να παραιτηθεί, αλλά έκανε δυο-τρεις κολοτούμπες και έγινε μαριονέτα των πιο σκοταδιστικών κύκλων του ιερατείου. Αυτή όμως η στάση του είναι ενδεικτική και των πραγματικών προθέσεών του, πράγμα που για μια ακόμα φορά αποδείχνει πως ιερατείο, ολιγαρχία και εξουσία δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο για τα κέρδη τους και τις περιουσίες τους, τις οποίες φυσικά αποκτούν εκμεταλλευόμενοι, φοβίζοντας και τρομοκρατώντας με την επίγεια ή τη «μεταθανάτια» κόλαση και εξαπατώντας τους καλοπροαίρετους , αλλά αφελείς, πιστούς.
Το τραγικότερο βέβαια για τον τόπο είναι το γεγονός πως ο πολιτικός κόσμος της χώρας, από το Καρατζαφέρη, τους πολλούς εκλεκτούς του ιερατείου γαλαζοπράσινους αξιωματούχους και μέχρι την Κανέλλη, διαπλέκεται με το ιερατείο σε βαθμό κακουργήματος και εγκλήματος κατά της χώρας και του Ελληνικού Λαού και θα διαπλέκεται μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στο μυαλό των θυμάτων αυτής της συνωμοσίας και να αποφασίσουν να βγάλουν από τη μέση όλες τις «λάμιες» που του ρουφούν το αίμα.
Το γεγονός πως αυτό «είναι δύσκολη υπόθεση» και πως «θα αργήσει να συμβεί», όπως πολλοί υποστηρίζουν, δεν είναι λόγος για να καταπιούμε τη γλώσσα μας και να αυτοευνουχιστούμε πνευματικά. «Θέλει άλλωστε, τόλμη και αρετή η Ελευθερία».
_______________________

Γιά την Πρωτοβουλία Διαλόγου για ένα Νέο Ουμανισμό
Κώστας Λάμπος
____________________
Δημοσιεύεται και στα:
1. http://www.monthlyreview.gr/antilogos/greek/diktuo/arxeio_sxoliwn/fullstory_html?obj_path=docrep/docs/diktuo/20090402_03/gr/html/index

2. http://tolimeri.blogspot.com/2009/04/blog-post_3.html

3. http://deltio11.blogspot.com/2009/04/blog-post_1411.html
___________________________________

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΩΜΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟ

www.epithesh.blogspot.com

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΗ

Θα ήταν πολύ ωραίο αν δεν ήταν υποκριτικό ως προς το τυπικό της υπόθεσης, γιατί ως προς το ουσιαστικό είναι μιά άσκηση μαζοποίησης των θυμάτων του βρωμοκαπιταλισμού, ο οποίος παράγει

πέρα από τους φυσικούς και πνευματικούς και κοινωνικούς ρύπος, όπως ο φασισμός, ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός, ο ρατσισμός, η φτώχεια, η ανεργία και ο πόλεμος και στη συνέχεια μας εκπαιδεύει, ως Μεγάλος Αδερφός, με παρόμοιες ασκήσεις, να κάνουμε επαναστατική γυμναστική και να πιέζουμε , ως "οικολόγοι του σαλονιού" τις κυβερνήσεις να αγοράζουν τα "αντιρρυπαντικά του προϊόντα" και κάποιοι, μεσάζοντες να εισπράττουν προμήθειες, ή "χορηγίες" αν είναι ΜΚΟ!.

Όποιος θέλει τη Γη καθαρή, να την απαλλάξει δηλαδή από κάθε ρύπανση δεν φτάνει να της αφιερώσει μιά ώρα, αλλά τη ζωή του την ίδια στον αγώνα να την απαλλάξει από τον βρωμοκαπιταλισμό.

Γι’ αυτό μη βυθίζετε τη Γη στο σκοτάδι, αλλά πλημμυρίστε την με Φως, περισσότερο Φως

Κώστας Λάμπος

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΑΛΛΑ Ο ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΛΑΣΗ



"Το υδρογόνο θα αποτελέσει το μέλλον της ενέργειας”

Ρεπορτάζ της Εύης Σαλτού
(Αναδημοσίευση απο ΤΑ ΝΕΑ 20.03.2009)




Γιώργος Λάγιος: "Τό λέγαμε πριν από περίπου μία δεκαετία, όταν κανείς άλλος στη χώρα μας δεν το πίστευε».



Jeremy Rifkin: "Με τη σχεδόν μηδενικού κόστους και φιλική στο περιβάλλον ενέργεια από το ελεύθερο στη Φύση και ανεξάντλητο Υδρογόνο..., ο κάθε άνθρωπος θα μπορούσε να αποκτήσει αυτονομία..., γεννιέται πιά η δυνατότητα να αναδημιουργηθεί ο πολιτισμός πάνω σε ριζοσπαστικές κατευθύνσεις..., αλλάζοντας εκ βάθρων τη φύση της οικονομίας και κατά συνέπεια τις κοινωνικές και πολιτικές δομές ".




Ένα  ποτήρι  νερό  είναι αρκετό για  να πάρει μπρος ο  κινητήρας του αυτοκινήτου και  του σκούτερ υδρογόνου που  κατασκεύασε ο κ. Γιώργος  Λάγιος. Με το καύσιμο του  μέλλοντος μάλιστα τα επόμενα  χρόνια θα μπορούν οι  καταναλωτές να παράγουν ακόμη  και ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι τους
Η βενζίνη και το πετρέλαιο είναι δύο λέξεις... άχρηστες για τον κ. Γιώργο Λάγιο. Ο 54χρονος ηλεκτρονικός, αρχίζοντας τις προσπαθειές του στα τέλη της δεκαετίας του ΄90, κατάφερε να κατασκευάσει οχήματα
που διανύουν 50 χλμ. με... ένα ποτήρι νερό. «Και να που τώρα φαίνεται ότι το όραμά μας παίρνει σάρκα και οστά και σε λίγα χρόνια θα αποδώσει καρπούς. Δεν ήταν καθόλου εύκολο στην αρχή. Δεν είχαμε άλλωστε τις γνώσεις για το πώς μπορεί να μετατραπεί το ένα από τα δύο στοιχεία του νερού, το υδρογόνο, σε καύσιμο. Τα μόνα εφόδιά μας ήταν κάποιες θεωρίες και όρεξη για δουλειά», λέει στα «ΝΕΑ».

Όλα άρχισαν όταν στην εταιρεία του κ. Λάγιου, που κατασκευάζει κλιματιστικά για οχήματα, θέλησαν να φτιάξουν ένα κλιματιστικό το οποίο να χρησιμοποιεί υδρογόνο ως μέσο ψύξης. «Διαπιστώσαμε ότι το στοιχείο αυτό θα μπορούσε να έχει κι άλλες εφαρμογές. Την ίδια περίοδο, ελληνικά πανεπιστήμια έψαχναν, άρχιζαν ερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο το υδρογόνο. Έψαχναν λοιπόν εταιρείες που θα τους υλοποιούσαν τα προγράμματα. Έπαιρναν όμως την ίδια απάντηση: “Υδρογόνο; Έπειτα από 20 χρόνια”. Εμείς όμως ξέραμε ήδη για τι πράγμα μιλούσαν», λέει.

Υβριδικό δίκυκλο
Το αποτέλεσμα της συνεργασίας της εταιρείας Τropical με τα πανεπιστήμια ήταν η κατασκευή 20 καινοτόμων προϊόντων υδρογόνου. Έτσι, το 2001 ο κ. Λάγιος σε συνεργασία με επιστημονική ομάδα κατασκευάζει το πρώτο υβριδικό δίκυκλο στον κόσμο, που λειτουργεί όχι με βενζίνη αλλά με υδρογόνο. Ενώ δύο χρόνια αργότερα και έπειτα από πειράματα και συνδυασμούς στο ερευνητικό εργαστήριο, κατάφεραν να τελειοποιήσουν το αυτοκίνητο που θα διανύει αποστάσεις με μοναδικό καύσιμο το... νερό. Ήδη μέχρι στιγμής έχουν φτιάξει πέντε τέτοια αυτοκίνητα- διθέσια και τετραθέσια-, η κατασκευή των οποίων κόστισε περίπου 300.000 ευρώ ενώ ο χρόνος κατασκευής για το πρώτο ξεπέρασε τον έναν χρόνο.
«Είναι απλό»
«Πολλοί αναρωτιούνται πώς ένα αέριο θα βάλει... μπροστά τη μηχανή. Τελικά όμως είναι απλό: σε μία συσκευή γίνεται η ηλεκτρόλυση του νερού, η διάσπασή του δηλαδή στα δύο στοιχεία, το οξυγόνο και το υδρογόνο. Το πρώτο απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα ενώ το υδρογόνο το αποθηκεύουμε σε μικρές ευρώ για το αυτοκίνητο και 2.000 ευρώ για το σκούτερ». Όσοι πάλι δε θέλουν να αποκτήσουν τη συσκευή, θα μπορούν να «φουλάρουν» τα υβριδικά τους αυτοκίνητα στα υδρογονάδικα. «Υπάρχει ευρωπαϊκή συμφωνία σε τέσσερα χρόνια από τώρα να δημιουργηθούν και στη χώρα μας από τις εταιρείες πετρελαιοειδών πρατήρια υδρογόνου. Ήδη βέβαια λειτουργεί ένα στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για τις ανάγκες του κέντρου».

φιάλες, οι οποίες θέτουν σε λειτουργία τον κινητήρα της μηχανής του οχήματος». Ωστόσο, όπως λέει, αυτό που τον προβλημάτιζε ήταν από πού θα προμηθεύονταν οι οδηγοί του συγκεκριμένου αυτοκινήτου το... καύσιμο. «Το λύσαμε κι αυτό, αφού κατασκευάσαμε μία οικιακή συσκευή παραγωγής υδρογόνου, η οποία θα αποτελείται από φωτοβολταϊκό πάνελ που θα απορροφά ηλιακή ενέργεια που θα κάνει την ηλεκτρόλυση του νερού. Έτσι, ο καθένας θα μπορεί να παράγει καθαρό καύσιμο στο σπίτι του. Ένα ποτήρι νερό μάλιστα δίνει πέντε κυβικά υδρογόνου. Οικονομικά δε, το αυτοκίνητο θα “κάψει” ένα ευρώ ανά 100 χλμ.».

Χρονιά-ορόσημο
Το 2012 είναι χρονιά-ορόσημο για το ιδανικό καύσιμο του μέλλοντος. Τότε, όπως σημειώνει ο κ. Λάγιος, θα αρχίσει μαζικά η κατασκευή οχημάτων υδρογόνου. «Η αρχική τιμή τους εκτιμάμε ότι θα είναι περίπου 7.000


Τον βράβευσε ο Μπιλ Γκέιτς

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ του κ. Γιώργου Λάγιου είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία- μέλος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Υδρογόνου (Joint Τechnology ΙnitiativeΙndustry Grouping), ανάμεσα σε άλλες 66 ευρωπαϊκές εταιρείες που συμμετέχουν στο ερευνητικό πρόγραμμα παραγωγής καυσίμου από υδρογόνο. Παράλληλα, μαζί με τη ΔΕΗ θα είναι η εταιρεία που θα συμμετάσχει στην κατασκευή Θερμοπυρηνικού Σταθμού Σύντηξης Υδρογόνου που θα είναι έτοιμος, όπως όλα δείχνουν, σε 10-15 χρόνια. Μάλιστα, στην περυσινή επίσκεψή του, ο ιδρυτής της Μicrosoft, Μπιλ Γκέιτς βράβευσε τις καινοτομίες της ομάδας του κ. Λάγιου.


Και ηλεκτρικό ρεύμα από υδρογόνο

«ΜΠΟΡΟΥΜΕ να μαγειρέψουμε, να βάλουμε σκούπα ή να φορτίσουμε το κινητό, με ρεύμα που παράγεται από νερό;». Η απάντηση που δίνει ο κ. Λάγιος είναι κάτι παραπάνω από καταφατική. Έχοντας πια την εμπειρία, ο ίδιος και η επιστημονική του ομάδα βρίσκονται στα μισά ενός νέου πρότζεκτ: οικιακό ηλεκτρικό ρεύμα από υδρογόνο.

«Σε λίγα χρόνια θα είμαστε σε θέση να ηλεκτροδοτούμε το σπίτι μας με τη νέα αυτή τεχνολογία. Και πάλι συνδέουμε τη συσκευή παραγωγής υδρογόνου που μπορεί να μπει ακόμη και στο μπαλκόνι ενός διαμερίσματος με ένα ρελέ στον ηλεκτρικό πίνακα. Όταν το ακούν, πολλοί φαντάζονται ότι θα χρειαστεί να γίνουν πολλές αλλαγές στο σπίτι. Στην ουσία όμως πρόκειται για μία και μόνο εγκατάσταση που διαρκεί το πολύ μία ώρα. Έτσι, θα είμαστε σε θέση να φορτίσουμε την μπαταρία του κινητού ή του φορητού υπολογιστή μας, να μαγειρέψουμε κ.ά.».

Συμπληρώνει δε ότι με ένα κυβικό μέτρο νερό- όσο δηλαδή χρειάζεται κανείς για να κάνει μπάνιο- «μπορούμε να έχουμε το ρεύμα του σπιτιού μας για έναν χρόνο».

Εσείς, Φίλες και Φίλοι, τι λέτε;