Σάββατο, 10 Μαΐου 2008

Ο ALBERT EINSTEIN ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"ΣΙΓΑ, ΜΩΡΕ, ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ" *


Ανωνύμου του Νεοέλληνος


Πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στην Ελλάδα, ο Αλβέρτος Αϊνστάιν, καλεσμένος σ’ ένα συνέδριο, με θέμα: «Η συμβολή του Georg Bush στη Θεωρία της Γενικής και της Ειδικής Ασχετοσύνης»
Πριν αρχίσει το συνέδριο τον πλησίασε ένας Φοιτητής από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, του συστήθηκε και του εξέφρασε τη χαρά του που τιμά με την επίσκεψή του την Ελλάδα.
«Δική μου η τιμή να επισκέπτομαι την Ελλάδα», απάντησε ο Αϊνστάιν και στη συνέχεια ρωτάει τον συνομιλητή του; «Τι IQ έχετε ;», για να πάρει την απάντηση «250». Τότε ο Αϊνστάιν άρχισε να ανταλλάσσει, για αρκετή ώρα, απόψεις με το συνομιλητή του για τις καινούργιες προσεγγίσεις της Θεωρίας της Γενικής και Ειδικής Σχετικότητας και για την ανάγκη να διατυπωθεί μια νέα θεωρία, η Θεωρία των Πάντων, η οποία θα μπορούσε να απαλλάξει την Ανθρωπότητα από τους σκοταδιστικούς μύθους και τις αμαθείς, βλακώδεις, βάρβαρες και καταστροφικές εξουσίες.
Λίγο αργότερα πλησιάζει τον Αϊνστάιν ένας άλλος σύνεδρος, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, (του Κουκουβαγείου κατά Σκαρίμπα). «Καλημέρα σας κύριε Αϊνστάιν, και μεγάλη μου τιμή που σας γνωρίζω». «Δική μου η τιμή κύριέ μου» απάντησε ο Αϊνστάιν και στη συνέχεια τον ρωτάει: «Τι ΙQ έχετε;», για να πάρει την απάντηση «150 κύριε Καθηγητά», οπότε ο Αϊνστάιν αρχίζει να συζητά μαζί του για την πυρηνική ενέργεια, για τις πιθανές εφαρμογές της για ειρηνικούς σκοπούς και για τα νέα ενεργειακά προγράμματα δασοπυρπόλησης και αυθαίρετης δόμησης του κ. Σουφλιά.
Στο επόμενο διάλειμμα τον πλησιάζει ένας τρίτος σύνεδρος, «Καλημέρα σας κύριε Αϊνστάιν, είμαι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε την Ελλάδα;». «Δυστυχώς, άργησα να επισκεφτώ την πατρίδα των επιστημών και του πολιτισμού. Είμαι όμως χαρούμενος που ήρθα έστω και αργά, αλλά για πέστε μου τι ΙQ έχετε; ». «100», απαντά ο Καραμάν Αλής, του Αϊνστάιν, οπότε ο Αϊνστάιν αρχίζει να το ρωτάει για την παγκοσμιοποίηση, για το ρόλο των αμερικανών στα Βαλκάνια, για την εξωτερική πολιτική της Θεοδώρας Μητσοτάκη, για το "δομημένα βρωμόλογα" του Ζαχόπουλου, για τις υποκλοπές και για τις "Miesens von Siemens", αλλά για άγνωστο λόγο ο Αϊνστάιν διέκοψε ξαφνικά τη συζήτηση.
Τη φυγή του Einstein σταμάτησε ένας ψηλός. «Δεν ξέρετε πόσο χαίρομαι, διατί να το κρύψωμεν άλλωστε, που γνωρίζω τον Πατέρα της Θεωρίας της Σχετικότητας. Ξέρετε εγώ είμαι γνωστός και ως ‘Αρχιερέας της ΑποσταCIAς’, ως ‘Εφιάλτης’... Είμαι φίλος των Bush και ο, ο, ο Πατέρας της Ντόρας. Τον Μικρό που σας απασχόλησε προηγούμενα, όταν ήμουνα Πρωθυπουργός δεν τον έκαμα ούτε υφυπουργό εμπορίου, γιατί έκρινα ότι ήταν παντελώς άσχετος…». «Συγνώμη κύριε τι IQ έχετε;», τον διακόπτει ο Einstein. “Εγώ τα έχω τετρακόCIA» απαντάει ο ψηλός. «Α! Ώστε εσείς είστε ο κύριος Μητσοτάκης, που μετασχηματίσατε τη Πολιτική Σχετικότητα σε Κυβερνητική Ασχετοσύνη και δημιουργήσατε τις Μεγάλες Μαύρες Τρύπες στην νεότερη Πολιτική Ιστορία της Ελλάδας; Εσείς κύριε Μητσοτάκη δεν είστε πρόβλημα για τους Μαθηματικούς, αλλά για τους Ιστορικούς και προς το παρόν παραμένετε ένα πρόβλημα για τον Ελληνικό Λαό», απάντησε ο Einstein και γύρισε διακριτικά την πλάτη στον ψηλό.
Στο προτελευταίο διάλειμμα, πλησίασε τον Αϊνστάιν μια «κυρία από σπίτι», με γαλλικά και πιάνο και μεγάλη οικογενειακή, οικονομική και πολιτική, δύναμη. «Καλημέρα σας κύριε Καθηγητά. Είμαι η κυρία Ζαπλουτίδου, η χορηγός του συνεδρίου ξέρετε... Είναι μεγάλη μου τιμή να σας έχω μπροστά μου. Άκουσα πως ξέρετε μαθηματικά. Μήπως θα μπορούσατε να κάνετε μερικές ώρες φροντιστήριο στα παιδιά μου, θα πληρωθείτε καλά;». «Η τιμή είναι δική μου κυρία μου. Όχι δεν διδάσκω πιά και δεν μπορώ να κάνω φροντιστήριο στα παιδιά σας. Άλλωστε δεν μένω στην Ελλάδα. Αλήθεια τι ΙQ έχετε;», ρωτάει την κυρία. «50» απαντάει κάπως συνεσταλμένα η κυρία Ζαπλουτίδου, γιατί τόσα ήταν περίπου και τα χρόνια της, οπότε ο Αϊνστάιν ζητάει τις απόψεις της για τον κ. Σαρκοζί και τη μόδα στο Παρίσι, για την καινούργια ενδυματολογική επανάσταση της κυρίας Μέρκελ, για τη συνταγματική συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την οικονομική πολιτική του Υπουργού Μαυραγοριτισμού κ. Αλογοσκούφη, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Λιμάνια κλπ, μέχρι που τελικά μπήκαν, σκασμένοι στα γέλια, πάλι στην αίθουσα.
Στο τέλος του συνεδρίου πλησιάζει τον Αϊνστάιν ένας σύνεδρος, ο Κύριος Κουμπαρόπουλος, με ανοιχτό πουκάμισο να φαίνεται το τριχωτό του στήθος, (υποκατάστατο του ευνουχισμένου ανδρισμού του), με χρυσή ταυτότητα στο δεξί του χέρι (ένδειξη νεοπλουτισμού), χρυσή αλυσίδα με σταυρουδάκι στο λαιμό, (ένεδειξη διαπλοκής με το ιερατείο) και μια αθλητική εφημερίδα παραμάσκαλα, (ένδειξη ημιαναλφαβητισμού). «Γειά σου μεγάλε» του λέει και του δίνει το χέρι. «Γειά σας κύριε, τι IQ έχετε;», τον ρωτάει ο Αϊνστάιν. «Άριστα 10» απαντάει ο μάγκας. Οπότε ο Αϊνστάιν του λέει: «Ξενυχτισμένος φαίνεσαι. Να μην πηγαίνεις συχνά στα σκυλάδικα και στις χαρτοπαικτικές λέσχες, γιατί θα σε πάρουν χαμπάρι, θα σε βγάλουν απ' το κύκλωμα των κουμπάρων και η ομάδα σου θα χάσει το πρωτάθλημα».
Το ίδιο βράδυ όλα τα τηλεοπτικά κανάλια φιλοξενούσαν στα κεντρικά δελτία ειδήσεων την παρακάτω "ζωντανή και αποκλειστική δήλωση του κ. Κουμπαρόπουλου": «Άκουσα σήμερα τη διάλεξη του Αϊνστάιν", δήλωνε γεμάτος αυτοπεποίθηση. "Τον γνώρισα μάλιστα, αλλά σιγά, μωρέ, τον επιστήμονα, που πρόβλεψε πως θα χάσει η ομαδάρα μου».
Την επομένη ο Αϊνστάιν αναχώρησε από την Ελλάδα με ισχυρό πονοκέφαλο…
__________________
* Φιλοξενούμε ευχαρίστως αυτό το κείμενο του "Ανωνύμου του Έλληνος", παρά το γεγονός πως δεν μπορούμε να διασταυρώσουμε τις σχετικές πληροφορίες, θέμα για το οποίο ζητάμε τη βοήθεια των επισκεπτών .

Δεν υπάρχουν σχόλια: