Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝΣΗΜΕΙΩΣΗ
ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟ: Αναδημοσιεύουμε από : http://www.tvxs.gr/
το παρακάτω σχόλιο με την παρατήρηση πως ενώ ο ελληνικός Λαός, δηλαδή η Ελλάδα, διαμρτύρεται για την ιμπεριαλιστική-σιωνιστική βαρβαρότητα σε βάρος του Λαού της Παλαιστίνης και συμπαραστέκεται με κάθε πρόσφορο τρόπο στον αγώνα του, η κυβέρνηση του αμερικανονατοϊκού προτεκτοράτου, δηλαδή του Ελλαδιστάν, στέλνει "ανθρωπιστική βοήθεια" στους παλαιστίνιους μέσω Τελαβίβ και αμερικανικά όπλα και πολεμοφόδια στο Ισραήλ μέσω του ιδιωτικοποιημένου λιμανιού του Αστακού. Να μιά ευκαιρία να συμπαρασταθούμε ουσιαστικά στον αγωνιζόμενο Λαό της Παλαιστίνης. ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ .


=======================================


Μέσω Ελλάδας θα μεταφερθούν

αμερικανικά πολεμοφόδια στο ΙσραήλΑποστολή με email

Από το ελληνικό λιμάνι του Αστακού πρόκειται να ξεκινήσουν δύο φορτία με όπλα και πυρομαχικά με κατεύθυνση το λιμάνι του Άσντοντ στο Ισραήλ στα μέσα ή τα τέλη Ιανουαρίου. Τη μεταφορά των φορτίων έχει αναλάβει η Διοίκηση Θαλασσίων Μεταφορών των ΗΠΑ, η οποία έχει ναυλώσει εμπορικα πλοία για να τη φέρουν εις πέρας.

Τα πλοία θα μεταφέρουν 325 κοντέινερ με 3.000 τόνους στρατιωτικού υλικού, το οποίο παραμένει άγνωστο. «Λόγους ασφαλείας» επικαλέστηκε εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου για τη μη διευκρίνηση του φορτίου, όταν ρωτήθηκε σχετικά από την ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ. Ο διαγωνισμός για τη ναύλωση των πλοίων δημοσιεύθηκε στο Ρόιετρς στις 31 Δεκεμβρίου 2008 και έληξε στις 5 Ιανουαρίου 2009.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, ο στρατιωτικός εξοπλισμός δεν σχετίζεται με τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα. Τα όπλα, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, κατευθύνονται σε αμερικανικές αποθήκες όπου φυλάσσεται εξοπλισμός για επιχειρήσεις του αμερικανικού στρατού στη Μέση Ανατολή.

Αστακός: ένα λιμάνι με «ιδιαιτερότητες»

Δεν είναι η πρώτη φορά που πλοία της Διοίκησης Θαλασσίων Μεταφορών του Πενταγώνου φτάνουν στο λιμάνι του Αστακού.

Τον Αύγουστο του 2008, κάτοικοι του Δήμου Αστακού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το λιμάνι της πόλης. Διαμαρτύρονταν για την παρουσία αμερικανικού εμπορικού πλοίου που μετέφερε στρατιωτικό υλικό. Ήταν ένα ακόμη φορτίο του αμερικανικού Πενταγώνου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ελληνικού ΓΕΕΘΑ που δημοσιεύτηκαν σε ελληνικές εφημερίδες, το αμερικανικό πλοίο είχε σταθμεύσει για λόγους ανάπαυσης του πληρώματος. Το εργατικό κέντρο Αγρινίου και οι Επιτροπές Ειρήνης Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου παρουσίασαν τότε κοινό κείμενο στο οποίο μεταξύ άλλων σημείωναν ότι εδώ και μέρες έχει αγκυροβολήσει έξω από το λιμάνι του Αστακού, ενώ λιμενικοί και ασφαλίτες "χτενίζουν" την περιοχή με πρόσχημα την ασφάλεια του πληρώματος.

Να θυμίσουμε ότι το λιμάνι του Αστακού είναι το μοναδικό ιδιόκτητο λιμάνι στην Ελλάδα. Αρκετοί ξένοι και Έλληνες πλοιοκτήτες το προτιμούν τους τελευταίους μήνες γιατί λειτουργεί ακόμη και όταν τα άλλα λιμάνια είναι κλειστά λόγω απεργιών ή άλλων κινητοποιήσεων. Και όπως φαίνεται το προτιμά και το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: