Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ΕΥΡΩΟΕΚΛΟΓΕΣ 2009. ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟ

www.infonewhumanism.blogspot.com


ΕΥΡΩΟΕΚΛΟΓΕΣ 2009. ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ



1.
Η αποφασιστική πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών αρνήθηκε με την αποχή της να νομιμοποιήσει την αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική και αμερικανόφιλη Ευρωπαϊκή Ένωση.

2. Η συντηρητική ευρωπαϊκή Δεξιά, ως σύνολο, αποτελεί μία ισχνή μειοψηφία σε σχέση με το σύνολο των Ευρωπαίων πολιτών, αν και παρά τη συρρίκνωση των δυνάμεών της καταφέρνει να διατηρεί την πλειοψηφία της στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

3. Η σοσιαλδημοκρατία και η παραδοσιακή Αριστερά δεν μπόρεσαν ούτε και σε συνθήκες καταστροφικής καπιταλιστικής κρίσης να αναδειχθούν σε πλειοψηφία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, σε καλύτερο διαχειριστή του ευρωπαϊκού καπιταλισμού, και πολύ περισσότερο δεν κατάφεραν να αναδειχθούν σε αντικαπιταλιστική εναλλακτική πρόταση και επιλογή.

4. Αυτές οι ευρωεκλογές αποδείχνουν την πλήρη κατάρρευση των θεσμών, των οργάνων και του «οράματος» της συγκεκριμένης καπιταλιστικής–αμερικανόφιλης Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναδείχνουν την αναγκαιότητα ενός οράματος για μία άλλη Ευρωπαϊκή Ένωση των δυνάμεων της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού που θα στηρίζεται στις ανθρωπιστικές αξίες, στις ευρωπαϊκές προοδευτικές αγωνιστικές παραδόσεις και θα οδηγεί την Ευρώπη, και ως παγκόσμιο παράδειγμα την ανθρωπότητα ολόκληρη, σε σύγκρουση με την καπιταλιστική βαρβαρότητα και στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, ενός κόσμου της ισότητας, της ευημερίας, της ελευθερίας και της Ειρήνης, ενός κόσμου της ανθρωπιάς και του Οικουμενικού Ουμανιστικού Πολιτισμού.

5. Στο βαθμό που οι δυνάμεις της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού θα κατανοούν αυτήν τη νέα πραγματικότητα στον ίδιο βαθμό, θα εγκαταλείπουν τη μοιρολατρία και την αποχή, θα επανέρχονται στην πολιτική, θα απεγκλωβίζονται από τα αστικά δεξιά και ψευδοαριστερά κόμματα του καπιταλιστικού αστικού κοινοβουλευτισμού, θα αυτονομούνται ιδεολογικά, θα αυτοπροσδιορίζονται πολιτικά και θα σφυρηλατούν το δικό τους όραμα για μία προοδευτική, σοσιαλιστική, ουμανιστική Ευρώπη των λαών, θα οικοδομούν τη δική τους νέα ουμανιστική Αριστερά, θα αλλάζουν το συσχετισμό των δυνάμεων, θα καταργούν τον αμερικανισμό και την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση που οδηγεί στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και θα οικοδομούν έναν καλύτερο, έναν ανθρωπινότερο κόσμο, τον κόσμο της ευημερίας, της ανθρωπιάς και της ευτυχίας.


Για την Πρωτοβουλία Διαλόγου για ένα Νέο Ουμανισμό

Κώστας Λάμπος

_______________________________


Αναδημοσίευση απο το www.monthlyreview.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: