Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2008

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒLOGGERS ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ: "BLOGGERS ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ"

Μιά πρόταση για πενελλαδική συνάντηση των bloggers από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Έχουν ήδη προηγηθεί δυό συναντήσεις των bloggers της Θράκης. Ένας σχετικός με το θέμα διάλογος φουντώνει καθημερινά. Πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις διατυπώνονται. Σίγουρα είμαστε στην αρχή ενός κινήματος στον 'ελληνικό' κυβερνοχώρο. Ήταν επόμενο, αφού στο σύμπαν του κυβερνοχώρου καθημερινά κάνουν την εμφάνισή τους αμέτρητοι γαλλαξίες με άπειρους 'αστέρες'. Ένας καινούργιος κόσμος γεννιέται. Με πολλά προβλήματα, ανάγκες και προσδοκίες. Και όπωσδήποτε με τεράστιες δυνατότητες και ελπίδες να βγει κάτι καλύτερο για τις γενιές που έρχονται και να δικαιωθούν οι αγώνες των γενιών που έφυγαν αφήνοντάς μας αυτή την κληρονομιά. Κάποιοι αξιοποιούν για λογαριασμό τους και σε βάρος άλλων το Διαδίκτυο. Κάποιοι εναποθέτουν και διακινούν στον κυβερνοχώρο λογιών - λογιών σκουπίδια, ανοησίες, ουσίες και εξουσίες. Κάποιοι αντιλαμβάνονται το Διαδίκτυο σαν μέσο υποδούλωσης . Οι περισσότεροι, εκτιμώ, το αντιλαμβάνονται σαν μέσο απελευθέρωσης και θα ήθελαν να συμβάλλουν ώστε να συμβεί αυτό. Νομίζω πως αυτή πρέπει να είναι η μόνη διάκριση μεταξύ των bloggers. Αυτός ο στόχος είναι σε κάθε περίπτωση προς κατάκτηση. Τρέχουσα επιδίωξη μπορεί να είναι η συμφωνία για μιά ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ BLOGING, όχι για τον περιορισμό, αλλά για την προαγωγή της υπεύθυνης ελεύθερης έκφρασης που θα στοχεύει στην πνευματική καλλιέργια και στην εκλαϊκευση της επιστημονικά έγκυρης και κοινωνικά χρήσιμης γνώσης, της μόνης δύναμης που μπορεί να οδηγήσει σ' 'ενα καλύτερο κόσμο με περισσότερη ανθρωπιά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Κώστας Λάμπος



ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ : Συνάντηση bloggers από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ

7 σχόλια:

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Οι bloggers μπορούν να πετύχουν κάτι το ουσιαστικό, μόνο, όταν μεταφέρουν την δράση τους και τις συναντήσεις τους και εκτός διαδικτύου.
Ως ξεκίνημα είναι, όντως θετικό, αν και ο δρόμος ωστε να θεωρηθούμε "κίνημα" είναι ακόμα μακρύς...

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΟΣ είπε...

Συημφωνώ απόλυτα μαζί σου, φίλε Παναγιώτη, πως η συνεργασία και η δράση των bloggers δεν πρέπει να είναι έξω από την κοινωνία. Και δεν μπορεί να είναι διαφορετικά, αφού μιλάμε για δράση για την κοινωνία. Και για τον πρόσθετο λόγο, ότι για να είναι για την κοινωνία θα πρέπει να γίνεται με την κοινωνία και όχι 'εξ'ονόματός της, ή για 'λογαριασμό' της.
Όσον αφορά την παρατήρησή σου για τον όρο κίνημα, δεν διαφωνώ. Ήθελα απλά να καταγραφεί σαν δυναμική μιας καινούργιας πραγματικότητας. Αυτό όμως μένει να κατακτηθεί...
Καλή χρονιά

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Σαν παλαιοτερος στον χωρο των blogs θα μου επιτρεψεις να ειμαι αντιθετος στον τροπο που παρουσιαζεις την κοινοτητα των blogs...
Οι bloggers εχουν τετοια δυναμη που μπορει να ξεπερασει ακομη και αυτην των πιο αμορφωτων κομματοσκυλων,οπως ειναι αυτοι με τους οποιους θελεις να τους παρομοιασεις.
Τα blogs δεν εχουν χρωματα,αλλα ιδεες,πραγμα που τρομαζει ολα τα οργανωμενα κομματα και παραταξεις.
Το οτι το ΠΑΣΟΚ για παραδειγμα εχει προσλαβει ανθρωπους για να κανουν διαφημιση του κομματος στα blogs,αυτο τα λεει ολα...
Τις καλημερες μου.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Κώστα συμφωνώ μαζί σου.
Πρέζα. Ποιούς έχει πληρώσει το ΠΑΣΟΚ;
Δεν σε ρωτώ, ειρωνικά. Θέλω να μάθω.
Επειδή θεωρώ οτι δεν υπάρχουν τέτοιοι τύποι, αν δεν θές να τους κατονομάσεις δημόσια, στείλε μου ονόματα σε mail και το συζητάμε.

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΟΣ είπε...

Ο φανατισμός, τα στρεβλωτικά ματογυάλια της όποιας ιδεολογίας της 'απόλυτης 'αλήθειας, που οδηγεί μερικούς στο να θεοποιούν κάποιους και να δαιμονοποιούν τους υπόλοιπους, δεν είναι καλός σύμβουλος και δεν προάγει το διάλογο, διασπά τις δυνάμεις τις εργασίας και εξυπηρετεί το σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Και προπάντων στραγγαλίζει την Εαυτότητα του θύματος, περιορίζει την οικουμενικότητα της Ανθρωπότητας και μαζοποιεί την κοινωνία.
Ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος το λέει:
"Ας μάθουμε, επιτέλους αδερφέ μου, να κουβεντιάζουμε ήσυχα, ήσυχα κι' απλά".

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.