Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥΑΝΑΓΚΑΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

Η Πρωτοβουλία Διαλόγου για ένα Νέο Ουμανισμό
δεν έχει ψευδαισθήσεις για τις ευαισθησίες
της Αστικής Δημοκρατίας
και των πολιτικών υπηρετών της, που πολιτεύονται με τις μίζες της κάθε ΖΗΜΕΝΣ, σέβεται όμως τις πολιτικές πρωτοβουλίες των συμπολιτών μας και με αυτή την έννοια φιλοξενεί την παρακάτω
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,

με την ελπίδα πως θα τους μιμηθούν κι' άλλοι, πολλοί,
όσοι χρειάζονται για να κατανοήσουν,
αν όχι και οι 300 βουλευτές, τουλάχιστον οι 147 που κατά τον "κ. Χριστοφοράκο"
δεν πήραν
δώρα
και μίζες από τη ΖΗΜΕΝΣ,
την αναγκαιότητα αποφυλάκισης
του Θοδωρή Ηλιόπουλου,

ως λαϊκή απαίτηση:

Eπιστολή προς Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ Γιώργο Α. Παπανδρέου
Αθήνα, 17 Αυγούστου 2009


Αγαπητέ Πρόεδρε,
Γνωρίζοντας την υπέρμετρη ευαισθησία σου για τον αδικημένο πολίτη αλλά και τις αναφορές σου, πάντα «που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο», θα θέλαμε με αυτή την επιστολή να σου εκθέσουμε σύντομα μία απαράδεκτη κατάσταση που έχει κορυφωθεί αυτές τις μέρες, του συνανθρώπου μας Θοδωρή Ηλιόπουλου.
Οι πολίτες, οι bloggers, τα sites, η προοδευτική και αγωνιζόμενη νεολαία, ο ΣΥΡΙΖΑ, Πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης, Κινήσεις Πολιτών, πολιτικές δυνάμεις της ευρύτερης αριστεράς, Μέλη και Φίλοι του ΠΑΣΟΚ, οργισμένοι έχουν ξεσηκωθεί με την ανάλγητη συμπεριφορά της Κυβέρνησης που επιμένει να κρατά φυλακισμένο ένα συμπολίτη μας, ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα του θανάτου και χρήζει άμεσης μεταφοράς σε νοσοκομείο από τις Φυλακές Κορυδαλλού (http://www.tvxs.gr/v18055, ιατρική γνωμάτευση της γιατρού Ελένης Κάκαλου, Νοσοκομείο Ευαγγελισμός).
Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος ξεκίνησε απεργία πείνας από τις 10 Ιούλη, ένας από τους εκατοντάδες που συνελήφθησαν και διώχτηκαν για την εξέγερση του Δεκέμβρη. Από τις 22 Δεκεμβρίου βρίσκεται προφυλακισμένος στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού με κατηγορίες για 3 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα, που στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στις μαρτυρίες δύο αστυνομικών των ΜΑΤ. Σε ένδειξη συμπαράστασης πραγματοποιείται αποχή συσσιτίου στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Θ. Ηλιόπουλος αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και βρίσκεται έγκλειστος για περισσότερους από έξι μήνες στις Φυλακές του Κορυδαλλού επειδή «τραυμάτισε τη δημοκρατία», σύμφωνα με τους εισαγγελείς που διέταξαν την παράταση της προφυλάκισής του για άλλους 6 μήνες στις 8 Ιούλη. Η συνέχιση της ομηρίας του Ηλιόπουλου είναι κομμάτι της αντιεξεγερτικής διαδικασίας του κράτους για τον παραδειγματισμό και την τρομοκράτηση όλων όσων αγωνίζονται στους δρόμους της αντίστασης, της αλληλεγγύης και της ανατροπής.
Πρόεδρε, δεν σου ζητάμε να αναφερθείς στο Δεκέμβρη. Σε παρακαλούμε να παρέμβεις ανθρώπινα και άμεσα, έτσι ώστε ο συνάνθρωπός μας να σωθεί. Στηριζόμαστε στον ανθρωπισμό σου, στο όραμά σου για μία δίκαιη Ελλάδα, για μία Δημοκρατία χωρίς χειραγωγούμενη δικαιοσύνη, όπου θα ισχύει «η ισχύς του δικαίου και όχι το δίκαιο του ισχυρού» και σε παρακαλούμε να κάνεις το ανθρωπίνως δυνατό για το Θοδωρή και τους απανταχού αδικημένους.

  Με Εκτίμηση

  Κωνσταντίνος Αλεξάκος

  Δέσποινα Βασιλειάδου

  Κάτια Ζεβελεκάκη

  Τριαντάφυλλος Καρατράντος

  Μαίρη Μαντή


______________________________________________


ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ:Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο καλεί σε πανελλαδική δράση, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ., με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του απεργού πείνας Θ. Ηλιόπουλου. Την μέρα εκείνη θα λάβει χώρα συναυλία συμπαράστασης στα Προπύλαια.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο:

«Καλούμε τις συλλογικότητες από όλες τις πόλεις της Ελλάδας να συντονίσουν τις εκάστοτε κινητοποιήσεις τους - κείμενα, μικροφωνικές, συγκεντρώσεις - που σκοπό έχουν την άμεση απελευθέρωση Θοδωρή Ηλιόπουλου, σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης,
ορίζοντας την Δευτέρα 24 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. τη στιγμή που πανελλαδικά θα ενώσουμε τη φωνή μας και τη δύναμή μας απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση του απεργού πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλου.

Στο πλαίσιο αυτό η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο, την Δευτέρα 24 Αυγούστου και ώρα 8:00 μ.μ. στα Προπύλαια διοργανώνει συναυλία αλληλεγγύης. Στη μάχη για την υπεράσπιση και την απελευθέρωσή του η Συμπαράστασή μας είναι η αναπνοή του Θοδωρή.

Για να ακουστεί η φωνή του σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: