Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Η ΣΟΣΙΑΛΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΟ 23ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΤΗΣ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ"

Σήμερα αρχίζει στην Αθήνα το 23ο Συνέδριο της λεγόμενης "Σοσιαλιστικής Διεθνούς". Στην πραγματικότητα πρόκειται για τη "Διεθνή της Σοσιαλδημοκρατίας", η οποία έχει προπολλού χρόνου εγκαταλείψει τη στρατηγική για τη σοσιαλιστική προοπτική της κοινωνίας και "αναζητά" κάποιον "καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο" στα πλαίσια της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης.
Προβλέπονται για συζήτηση μια σειρά από σημαντικά θέματα, όπως αυτό για το Περιβάλλον, τη Φτώχεια και τη Μετανάστευση.
Δεν πιστεύουμε πως οι εισηγητές θα συσχετίσουν αυτά τα θέματα με τον καπιταλισμό και πολύ περισσότερο απίθανη φαίνεται να είναι η συζήτηση για το ρόλο του Σοσιαλιστικού Κινήματος σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης του πιό μανιακού καπιταλισμού στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Μιά ακόμα χαμένη ευκαιρία για όσους έχουν ακόμα ψευδαισθήσεις για το ρόλο της Σοσιαλδημοκρατίας. Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για τους Λαούς. Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για την Ανθρωπότητα.
Αλλά και μια ευκαιρία για προβληματισμό και για οραματισμό ενός καλύτερου κόσμου, πέρα από το νεοφιλελευθερισμό, τη σοσιαλδημοκρατία και το τριτοτεταρτοδιεθνιστικό μοντέλο, μια ευκαιρία ανασύνταξης των Λαϊκών Δυνάμεων, των Δυνάμεων της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού για ένα κόσμο της Άμεσης Δημοκρατίας και του Οικουμενικού Σοσιαλιστικού Ουμανισμού.
Η ανατροπή του καπιταλισμού δεν είναι μόνο αναγκαία αλλά είναι και αναπόφευκτη, όσο κι' αν η Σοσιαλδημοκρατία προσπαθεί το αντίθετο.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟ
www.infonewhumanism.blogspot.com
www.epithesh.blogspot.com
www.globala.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: