Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΧΡΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ*

"Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλάδος, απεκδυόμενη κάθε ίχνους κοινωνικής ευθύνης, φέρεται ότι ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙ 25.000.000 ΕΥΡΩ ΧΡΕΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΗΣ ΥΨΟΥΣ 340.000.000 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ για την είσπραξή τους εν μέσω οικονομικής κρίσης ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διορισμένη από την Κυβέρνησή σας Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας με επικεφαλής τον υπέρογκα αμειβόμενο εν μέσω οικονομικής κρίσης κ. Αράπογλου, το Δεκέμβριο του 2008 και ενώ ήταν ήδη εμφανείς οι επερχόμενες ασφυκτικές πιέσεις στην αγορά, αποφάσισε να πουλήσει χαρτοφυλάκιο απαιτήσεων προς είσπραξη από καταναλωτικές χορηγήσεις της σε ιδιωτική εισπρακτική εταιρεία.

Το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων που πουλήθηκε ήταν περίπου 340.000.000 ευρώ και αφορούν περί τις 130.000 υποθέσεις καταναλωτικών χορηγήσεων, δηλαδή πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων που έχουν καταγγελθεί από την Τράπεζας λόγω υπερημερίας, καθυστέρησης δηλαδή ή αδυναμίας αποπληρωμής τους. Η αγοράστρια εταιρεία απέκτησε το σχετικό χαρτοφυλάκιο καταβάλλοντας 25.000.000 ευρώ και στοχεύει σε σημαντικά κέρδη από την είσπραξη όσων περισσότερων απαιτήσεων μπορεί από αυτές που εξαγόρασε.

Είναι η πρώτη φορά που η Εθνική Τράπεζα μετέρχεται τέτοιων ανάλγητων, ιδίως με την παρούσα οικονομική συγκυρία, μεθοδεύσεων, ενώ, όπως καταγγέλλεται, οι 130.000 οφειλέτες, αν και θα έπρεπε, δεν έχουν ενημερωθεί ΚΑΝ για την πώλησή αυτή των χρεών τους προς την Τράπεζα, ούτε γνωρίζουν ότι, ενώ αρχικά συναλλάχθηκαν με την δημοσίου χαρακτήρα Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, πλέον μία ιδιωτική εισπρακτική εταιρεία έχει καταστεί ο δανειστής του και αυτή θα απαιτήσει την είσπραξη των απαιτήσεών τους. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εταιρεία που ξεκίνησε ως εταιρεία διαφημιστικών και οικονομικών υπηρεσιών με αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και τη διοργάνωση συνεδρίων, μόλις το 2007 προσέθεσε στο σκοπό της, και το αντικείμενο της «εξαγοράς απαιτήσεων τρίτων προς είσπραξη», σύμφωνα με τις δημοσιευμένες ανακοινώσεις τροποποίησης το καταστατικού της...".

______________________________________

* Απόσπασμα απο Ερώτηση δεκάδων βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Δικαιοσύνης


Δεν υπάρχουν σχόλια: